Zöldség levesünket gazdagíthatjuk húsgombóccal. Ha darált húst vásárolunk, vegyünk kicsit többet, előre gondolva. Vásárlás után szoktam úgy, hogy elkészítem a gombócokat és megy a fagyasztóba.
Hozzávalók

- 30 dkg darált hús
- 1 evőkanál rizs
- 1 tojás
- 1 evőkanál zsemlyemorzsa
- Só, bors
- Fél vöröshagyma apróra vágva, 1 gerezd fokhagyma reszelve
Leveshez
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 cikk zeller
- 1 cső paprika
- 1 db vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem apróra vágva

Elkészítés
A gombóc hozzávalóit összedolgozzuk. Vizes kézzel kicsi gombócokat formázzunk. A leveshez a zöldségeket, a vágott petrezselymet is kevés olajon megpároljuk. Felengedjük vízzel. Sózzuk. Hozzáadjuk a cső paprikát és az egész vöröshagymát. Ha félig megfőtt rakjuk bele a gombócokat, főzzük készre.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!