Egy remek étel ebédre, vacsorára. Nagyon mutatós ez a fajta karfiol. Majdnem brokkoli és majdnem karfiol, talán a kettő együtt. Egy hatalmas nagyot vásároltam, ami soknak bizonyult ezért másnap főzelék lett a maradékból egy kis kelbimbóval kiegészítve.
Hozzávalók:
- 50 dkg hekk halfilé
- 2 dl sör
- 20 dkg liszt
- 3 tojás
- Sütőpor mokkáskanálnyi
- Só, fokhagymapor
- 1 db pagoda karfiol
- 2 evőkanálnyi margarin
Elkészítés:
A karfiolt enyhén sós vízben kicsit előfőzzük. Olvasztott margarinba tegyünk sót, fokhagymaport, ezzel locsoljuk le a karfiolt és süssük meg tepsiben, egybe a sütőben. Készítsük el a sörös bundát. A sört, tojásokat, sütőport, sót, lisztet keverjük jól össze, mint a palacsinta tésztát. A lisztből vegyünk el annyit, hogy a halakat forgassuk meg benne, mert így jobban tapad a massza. Mielőtt be forgatnánk szórjuk meg fokhagymaporral, picit sózzuk meg. Bő, forró olajban süssük meg arany barnára. (190 fok)
Tálaltam még hozzá egy kis párolt kelbimbót.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!