Egy finom olasz tészta mindenkor jöhet. Ez meg különösen egy húsos és egy zöldséges töltelékkel. Kicsit aprólékos munka a töltögetés, de megéri. Mindenki imádja nálunk.
Hozzávalók:
- 1 csomag 25 dkg-os olasz caneolli tészta
- 40 dkg darált hús
- 25 dkg vegyes zöldségek (lehet bármi ami van otthon, borsó sárgarépa, fehérrépa, káposztalevél, egy-ez szem burgonya, petrezselyem zöldje)
- 25 dkg sajt
- 8 dl tej + 2 dl tejszín
- 2 evőkanál liszt
- Hagyma, fokhagyma, szerecsendió, bors, piros őrölt paprika
- Margarin vagy vaj
Elkészítés.
Megpároljuk a húst, hagymával, fokhagymával, borssal, pirospaprikával, sózzuk. Lesütjük zsírjára. A vegyes zöldségeket megpároljuk, picit borsozzuk, sózzuk. Apróra vágjuk, daráljuk. Megtöltjük a caneollikat. Nem kell főzni előre. Készítünk egy besamelt. 5 dkg margarinon zsemlyeszínűre pirítunk 2 kanál lisztet. Felengedjük a tejjel. Reszelünk bele szerecsendiót, borsozzuk, enyhén sózzuk, sűrűre főzzük, kb 8 dkg reszelt sajttal, itt még hozzá adjuk a tejszínt. Egy jénai aljára teszünk a besamelből, ráhelyezzük a töltött caneollikat. Beborítjuk az összes mártással úgy, hogy mindenhol fedje. Megsütjük, ne túl magas hőfokon, inkább csak a végén. Ha megsült szórjuk rá a maradt reszelt sajtot, ezt már inkább csak olvasszuk rá a sütőben.
Tipp: Készíthetjük paradicsommártással is.
JÓ ÉTVÁGYAT!