Egy finom kelt tésztából, valami gyümölcsös és pudingos. Ez a tészta jó a kakaós csigának is. Nem kézzel dagasztottam. Kenyér sütőgép dagasztó programjával. Csigák beleférnek a nagy tepsibe.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dl tej + fél deciliter tejszín (vagy 2,5 dl tej)
- 2,5 dekagramm élesztő
- 1 evőkanál cukor (igény szerint lehet több)
- 1 db vanília cukor, vagy vanília aroma
- 1 db tojás, l sárgája
- Pici só
- 5 dkg puha vaj
- Sárgabarack igény szerint a csigákra egy fél a nagyobból, vagy egy egész kisebb
- Sárgabarack lekvár egy-két evőkanállal
Pudinghoz:
- 1 db vanília puding
- 4 dl tej
- 1 evőkanál stevia (lehet cukor, ízlés szerint)
- A tészta lekenéséhez 5 dkg puha vaj, vanília cukorral és porcukorral elkeverve.
Elkészítés:
Az élesztőt cukorral, kevés tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal jól bedagasztjuk a tésztát. A puha vajat nem azonnal, hanem fokozatosan adjuk hozzá és ugy dagasztjuk szép simára. Majd megkelesztjük. Kelesztés után kinyújtjuk egy centisre, téglalap alakura.
Lekenjük előbb a cukorral elkevert margarinnal és vékonyan a vanília pudinggal, amit korábban készítsünk el, hogy legyen kicsit kihűlve. Feltekerjük, minta bejglit. Vágjunk belőle kb 2,5 cm-es tekercseket. Közepükre egy kis mélyedést csináljunk. Sütőpapírra helyezve félig süssük meg. Ekkor rakjunk mindegyik fészekbe egy kanál kész pudingot, egy lekvárral lekent barackot. A tésztákat is kenjük le folyós lekvárral. Toljuk vissza a sütőbe és süssük meg.JÓ ÉTVÁGYAT