Különleges ez a panír. Bármilyen sajthoz használhatjuk. Egy kis darált dió, mandulaforgács és máris különleges lesz. Szeder lekvárral, burgonyafánkkal remek vacsora, de ebédnek is nagyszerű.
Burgonyafánk hozzávalói:

- 30 dkg liszt
- 25 dkg főtt áttört burgonya
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 tojás
- Só

Hozzávalók:
- 2 db camembert sajt
- 2 evőkanál darált dió, 1-2 kanál mandulaforgács, 2 kanál zsemlyemorzsa, 1 kanál liszt
- 2 db tojás
- Olaj a sütéshez igény szerint, a burgonyafánkhoz és a rántott sajthoz
- Tálaláshoz: szeder lekvár
Elkészítés:
Az élesztőt tejben pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálban rakjuk, burgonyát, tojást és az élesztős tejet hozzáadjuk. Jól bedagasztjuk egy-két evőkanál olajjal, sóval. Ha szükséges adunk egy kis burgonya főzőlevet, vagy ha lágy egy kis lisztet. Duplájára kelesztjük. Kiszaggatjuk és bő olajban megsütjük. A sajtot cikkekre vágjuk. Ha tehetjük egy-egy fél diót dugjunk a lágy sajt közepébe oldalról. Panírozzuk be szokásos módon a diós, mandulás, morzsás panírba. A panírt összekevertem egybe, előbb tojásba majd a panírba forgattam. Kétszer. Előbb a fánkokat sütöttem, majd a sajtot. Ez egy kicsit munkás.

JÓ ÉTVÁGYAT!