Egyszerű desszert. De egy tartalmas leves mellé elég ebédnek is. Nincs vele sok munka., sem sok hozzávaló. Ráadásul a másnapos zsemléket is felhasználhatjuk. Hidegen is kitűnő. Elkészíthető akár kókusztejjel, mandulatejjel, rizstejjel is.
Hozzávalók:
- 6 db zsemlye
- 6 dl tej
- 4 db tojás
- Cukor
- Vanília, fahéj, mazsola
- Baracklekvár
Elkészítés:
A zsemlyéket felvágjuk szeletekre. Tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat ízlésnek megfelelően cukorral, vaníliával, fahéjjal jól kikeverjük. Hozzáöntjük a tejet, mazsolát és jól összekeverjük. Ráöntjük ezt a masszát a zsemlékre. Hagyjuk egy kis ideig, hogy jól megszívják magukat. Egy jól kivajazott jénaiba belenyomkodjuk, tetejét megkenjük baracklekvárral. Megsütjük. A tojások fehérjét cukorral, vaníliával keményre verjük. Mielőtt kivennénk a sütőből a kész felfújtat, kenjük szét a tetején a kemény habot és tegyük vissza a sütőbe. Vigyázzunk, ne égessük meg. Vegyük le 70 fokra, vagy kapcsoljuk ki a sütőt.
JÓ ÉTVÁGYAT!