Régi ízek, mindig emlékezünk rájuk. Ez is egy olyan. Falusi étel, aludttej, liszt, tojás mindig volt otthon, sőt szilva is. Lehet ropogósra, vékonyra, vagy vastagabbra sütni, szilvalekvárral a tetején. Aludttej helyett lehet kefirrel is egy kis tej hozzáadásával,
Hozzávalók:
- 6 dl kefir plusz 1 dl tej
- 3-4 db tojás
- 20 dkg liszt, de ez opciós amennyit felvesz
- Pici só, cukor igény szerint én eritrit egy kanállal
- Szilvalekvár a tetejére
- Tejföl a tetejére egy kis pohár
Elkészítés:
A kefirt, a tejet, tojást, sót édesítőt jól kikeverjük, hozzáadunk annyi lisztet, hogy a palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb legyen. Egy nagyobbacska tepsit, jól kizsírozunk házi zsírral, az étolaj nem olyan jó. Ebbe beleöntjük a masszát. Tetejére pöttyözünk tejfölt, szilvalekvárt. Szép pirosra sütjük. A szilvalekvárba tehetünk fahéjat.
Szeletelve, megszórhatjuk vaníliás cukorral.
JÓ ÉTVÁGYAT!