Szezonban, zsenge zöldbabból hús nélkül is nagyon finom tud lenni. Készítettem tojással, kétféle sajttal, tejföllel és kalácsütő formában.
Hozzávalók:

- ½ kg vágott zöldbab
- 6 db tojás ( 3 db főve, 3 db nyersen a masszába. )
- 4 dl tejföl
- 20 dkg bacon szeletelve
- 20 dkg sajt, fele lehet füstölt
- 1 cs. Petrezselyemzöld vágva
- 2 kanál liszt, opcionális
Elkészítés:

A zöldbabot előfőzzük. A tojásokat 3 db-ot megfőzünk. A sajtokat lereszeljük. A formát béleljük ki a bacon szalonnával úgy, hogy a végei lógjanak ki. Ha megfőtt a zöldbab csepegtessük le. A tojásokat 3 db-ot verjük fel, adjuk hozzá a tejfölt, a reszelt sajtokat a 3 db keményre főzött tojást kockára vágva. Valamint a petrezselyem zöldjét is. Tegyünk hozzá egy vagy két kanál lisztet is. Töltsük meg vele a formát, a szalonna végeit hajtsuk rá. A tetejére vajdarabkákat szórhatunk. Süssük meg.

Tipp. Ezt a receptet bármilyen zöldséggel is alkalmazhatjuk.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!