Talán nem sok ember van, aki ne szeretné a rántott húst. Csirkemellből szoktam leginkább. Előtte bepácolom joghurtba vagy tejbe, amibe fűszereket teszek, fokhagymát is. Este pácolom, másnap készítem. Olykor, ha többet vásárolok, akkor fagyasztás előtt pácba teszem, felhasználás előtti este veszem ki a fagyasztóból.
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell
- 1 joghurt 2 dl
- 3 db tojás
- Liszt, zsemlyemorzsa a forgatáshoz, igény szerint
- Só, pici bors, fokhagymapor, csirkefűszer igény szerint a pácba
- Sütőolaj
- 30-40 dkg zöldborsó
- Vaj, tejszín a püréhez 2 evőkanál
Elkészítés:
Felszeletelve tegyük a húst a pácba, sütés előtt csak nagyjából csepegtessük le. Forgassuk előbb lisztbe, majd a felvert tojásba, amit megsóztunk, majd a zsemlyemorzsába. 170 fokon sütöm olajsütőben. Lehet tepsibe sütőpapírra rakva, akkor kenjük át egy kicsit olajjal. A borsópüréhez a borsót enyhén sós vízben egy hagyma hozzáadásával pároljuk meg. Turmixoljuk le ha már megpuhult, a vajjal és a tejszínnel együtt.
Tipp. Főzhetünk hozzá rizst.
JÓ ÉTVÁGYAT!