A puliszka kukoricalisztből készült, szerintem jobb a kukoricadarából készíteni.
Legközelebb én is így teszek. Gyermekkoromra emlékeztet, csak akkor nálunk úgy hívták kukorica gánica. Dinsztelt hagymás zsírral leöntötték ez volt a sós változat, vagy édesen mákkal szórva, vagy forró tejjel leöntve, én ezt szerettem az utóbbit.
Hozzávalók a pörkölthöz:
- ½ kg sertés lapocka
- 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 2 evőkanál házi pirosarany /paprikalekvár/ vagy egy db paradicsom
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika, só, bors, ízlés szerint.
Készítsük el a pörköltünket, zsíron dinszteljük meg a hagymát, tegyük bele a zöldpaprikát, pirosaranyat, fokhagymát, píros paprikát és a kockára vágott húst. Öntsünk bele 1.dl vörösbort, sózzuk, borsozzuk és egy kis vizet is adjunk hozzá.
Puliszka készítése:

1 ½ csésze kukoricalisztet, vagy kukoricadarát 2 csésze sós vízben főzzük meg. Állandó kevergetés mellett. Ha szükséges a vizet pótoljuk, de forró vízzel.
Ha megfőtt keverjünk bele 5 dkg vajat.

Tálaláshoz készítsünk sültszalonna kockákat.
Házi savanyúval kitűnő.
JÓ ÉTVÁGYAT!