Amikor gyors ebéd, vagy vacsora kívánkozik, akkor előveszem a dugi konzerveket. Most készítettem mellé rántott sárgarépát. Kissé bizarr, szokatlan volt mikor elsőnek hallottam róla, de nem bántam meg, hogy kipróbáltam mi szeretjük.
Hozzávalók.
- 1 db natúr csirkemell
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom
- Fűszerek: só, kakukkfű, indiai fűszerkeverék, szárnyas fűszer ezekből ízlés szerint
- 1 db vörösbab konzerv
- 1 db kukorica konzerv
- 1 csésze főtt rízs
- Sárgarépa igény szerint, hozzá a panír dolgok: tojás, liszt, zsemlyemorzsa
Elkészítés.
A csirkemellet csíkokra vágjuk. A fűszereket leöntjük egy kis olajjal, ebbe pácoljuk elő a csirkehúst. Megfőzzük a rizst. A sárgarépát, ha nagy hasábokra vágjuk, kissé sós vízben előfőzzük. Főtt rizst lecsepegtetjük. A tojást felverjük, teszünk bele lisztet, kevés vizet, vagy tejet, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen. Majd ebbe mártjuk előbb a répákat, azután zsemlyemorzsába, így jobban tapad. Olajban kisűtjük , akár a rántott húst. Csirkemell csíkokat forró olajon mindkét oldalán átsütjük. Ezután adjuk hozzá a szeletelt vöröshagymát, paprikát, paradicsomot, fokhagymát. Jól átsütjük. Ha minden kész, akkor össze keverjük a rizzsel, vörösbabbal, kukoricával, szórhatunk rá vágott zöldhagymát, petrezselyemzöldet.
Tipp: A fűszerezés változhat, mindenkinek ízlése szerint. Az indiai fűszer keverék kissé csípős. Lehet mexikói keverék is, azzal is nagyon finom. Nyilván a rántott répa csak ráadás.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!