Nem igényel sok időt, bár élesztős és kicsit keleszteni kell. Tulajdonképpen bármit csomagolhatunk a tésztába. Olajsütőben sült, egyszerűen jobb megoldás.
Hozzávalók:
- 2 csésze liszt ( 5 dl )
- 25 dkg főtt áttört krumpli
- 1 dl főtt krumpli leve
- 1 db tojás
- 3 evőkanál kefir, vagy joghurt
- 2 dkg élesztő
- 1 liter olaj a sütéshez
- 2 pár virsli
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk az egy deciliter krumpli levében egy kockacukorral. Az összes hozzávalókat jól bedagasztjuk. (virsli kivételével ) A végén 2 evőkanál étolajjal még átdagasztjuk. Ha túl lágy lenne a tészta tegyünk hozzá még lisztet. Túl lágy ne legyen, de galuska keménységűnél kicsit keményebb. Tegyük egy tálba, vagy ha abban dagasztottuk tegyünk alá egy kis lisztet, takarjuk le és kelesszük meg. Ha megkelt nyújtsuk ki kb. egy centisre, vágjunk belőle darabokat, csomagoljunk a közepébe virsliket. Süthetjük azonnal. Forró olajban, olajsütő 170 fok. Szükséges megforgatni, nem merülnek el. Ha világosbarnák, szedjük ki papírszalvétára. Készítsünk hozzá egy fokhagymás tejföl mártogatóst.
Tipp: ehetjük reszelt sajttal, ketchuppal.
JÓ ÉTVÁGYOT KIÍVÁNOK!