Zala erdőkben rengeteg vargánya terem. Ízletes gombafajta. Készíteni sokféleképpen lehet. Nem kíván különös fűszerezést, mivel jellegzetes aromája van. Ez az étel is egyszerűen lett készítve.
Hozzávalók:
- ½ kg vargánya
- 1 db közepes vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- Olaj, só ízlés szerint
- Tarhonyához: 2 db tojás, pici só, 2 db tojás és annyi liszt amit a két tojás felvesz
Elkészítése:
A gombákat törzsétől megszabadítjuk, ha fiatal, akkor hagyjuk. Folyóvíz alatt szivaccsal megmossuk, nem áztatjuk, mert megszívja magát. Felszeleteljük. A hagymát összevágjuk, olajon megdinszteljük, paprikát apróra vágjuk azzal együtt. Rátesszük a gombát, megsütjük, lepirítjuk a végén.
A tarhonyához a két darab tojást kevés sóval kissé felverjük, adunk hozzá annyi lisztet amennyit felvesz. Keménynek kell lenni a tésztának. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Szét terítjük egy tálcán és megszárítjuk. Úgy készítjük el, olajon megpirítjuk zsemlyeszínűre, felöntjük másfélszeres meleg vízzel. Fedő alatt megpároljuk, lassú tűzön. Ha, kell pótolhatjuk a vizet.
Tipp. Szárát vékonyra szelve megszáríthatjuk, a nagyobb, öregebb gombákat szintén.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!