Szeretjük a húslevest, ez egy gazdag leves, akkor készítem amikor a család összejön. Kicsit munkaigényes, de megéri mert nagyon ízletes és laktató.
Hozzávalók:
- Vegyes hús félék: kacsa-, pulykanyak, húsos karajcsont, velőscsont, csirkeaprólék, csirkemellcsont.
- Vegyes zöldség, sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, petrezselyem zöldje, egy kelkáposzta levél, egy zöldpaprika, egy vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma.
- Pár db csiperkegomba.
- Só, szemes bors, babérlevél, pár szem szegfűbors.
- Csigatészta külön főzve.
A hústekercs hozzávalói:
- 2 nagyobb szelet csirkemell filé, laposra klopfoljuk.
- 2 szelet marhahús szelet, kb. mint a csirkemell.
- Vékony hosszúra vágott sárgarépa és fehérrépa.
Sárgarépa gyűrűkhöz: Vastagabb répa, közepén kiszúrva, karalábé vájóval, egy centiméter vastagságura szeljük fel. Ezt fűzzük fel cérnára, Külön vízben szoktam pár percig roppanósra főzni. Ebbe a gyűrűkbe fűzünk kelkáposzta leveleket és azt csak pár percig főzzük a gyűrűkbe. /Gyakorlatilag ezt a levesben kell főzni, én külön szoktam/
Hústekercs készítése:
Alulra a csirkemell filét kiterítjük, megsózzuk, borsozzuk, rátesszük a marhahús szeletet és sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a hosszú, vékonyra vágott sárga,- és fehérrépát, szorosan felcsavarjuk, fóliába tekerjük /lehet alufólia/, végét is szorosan, ha szükséges kössük át cérnával a tekercset. Ezt a levesbe téve főzzük. A levesből kivéve egy kicsit várjunk a szeleteléssel.
A húslevest mindig hideg vízbe tegyük fel. Gyöngyözve főzzük. Ha felforr szedjük le a habját, csak utána rakjuk bele a fűszereket.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!