Diétásan készítve. Azokat a halakat szeretem, amik szárazabbak és nincs benne szálka. Ez rendkívül száraz, jól be kell pácolni sütés előtt. Más halat is készítek így.
Hozzávalók
- 3 szelet tonhal (ennyi volt egy csomagban) ezek vastagabb szeletek
- 1-2 evőkanál kókuszzsír, vagy vaj
- 4-5 gerezd fokhagyma
- Só, pici bors
- 2 db körte
- 1 maréknyi zöldborsó
- Vegyes zöldség saláta
- Citrom
- 1 ágacska rozmaring
Elkészítése
A megolvasztott vajba, vagy kókuszzsírba bele reszeljük a fokhagymát, teszünk bele sót, borsot. Ezzel kenjük, pácoljuk jól be minden oldalról a halat. Legalább 3-4 órára. Alufóliára rakjuk, hozzá teszünk citrom karikákat és a rozmaring ágat. Jól becsomagoljuk. Sütjük kb 20 percet. Levesszük a fóliát és lepirítjuk. A fóliában összegyűlt levet felfogjuk egy kis csészébe, majd ezzel öntözzük meg a halat tálaláskor. A borsót pici sóval, kevés vízzel főzzük meg. Mixeljük le pürének. Tehetünk hozzá egy-két kanál kókusztejet. A körtéket héjastul szeleteljük fel. Egy serpenyőben grillezük meg.
Tipp: adhatunk még mellé egy vegyes zöldsalátát.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!