Hús nélkül is lehet finom. Gombával bulgurral, sajttal töltve, sütőben sütve. Kicsit aprólékos a töltelék készítése, de megéri.
Hozzávalók:
- 1 db padlizsán, 1 db cukkini
- 40 dkg gomba
- 2 deciliternyi bulgur
- 10 dkg reszelt sajt, 1 db mozzarella sajt
- 1 db tojás
- Színes kaliforniai paprika
- 1 db vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma
- Só, bors, kevéske oregano
- Margarinból kis kockák a töltelékek tetejére
Elkészítés:
Kettévágjuk a padlizsánt és a cukkinit. A belsejüket felkockázzuk úgy, hogy ne vágjuk át a kérgüket. Sózzuk meg kicsit, vizet ereszt azt majd óvatosan nyomjuk ki belőle. Szedjük ki a belsejüket, amit majd a gombához adva süssünk meg. Készítsük el a gombát, hagymákkal, paprikával, olajon pirítsuk le. Főzzük meg a bulgurt. Keverjük össze a kettőt, ha már nem meleg tegyük hozzá a felkockázott mozzarella sajtot és a reszelt sajtból is. Tegyünk hozzá egy tojást és a fűszereket. Töltsük meg vele a padlizsánt, cukkinit. Tetejükre rakjunk margarinból kis kockákat. Szórjuk meg a reszelt sajttal. Maradék tölteléket is, mellé rakva süssük meg.
Tipp: adhatunk mellé zöldségeket, salátát
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!