Karalábét nemcsak hússal lehet tölteni. Most gombával próbálkoztam, kitűnő lett, kapormártással kiegészítve.
Hozzávalók:
- 2 db nagyobb karalábé
- 40 dkg gomba
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 db mozzarella sajt
- 1 db tojás
- 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
- Párolt rizs a körethez és a töltelékbe, igény szerint
- 3 dl tejszín, a mártáshoz és ehhez egy kanál liszt, vagy keményítő
- 1 csokor kapor
- Só, bors, olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karalábékat vájjuk ki karalábévájóval. Felhasználjuk a mártáshoz a kivájt részeket is.
Sós vízben főzzük elő a karalábékat. Készítsük el a párolt rizst. Pirítsuk meg a gombát a hagymákkal, borssal, sózzuk. Állítsuk össze a tölteléket. Gomba, két evőkanál párolt rizs, mozzarella sajt felkockázva, tojás, bors, 2-3 evőkanál reszelt sajt. Ezt a tölteléket töltsük bele a karalábé mélyedésébe. Szórjuk meg reszel sajttal és süssük meg.
Mártás: Kevés olajon futassuk meg a felvágott kaprot és a kivájt karalábékat. Öntsük fel kevés vízzel, sózzuk meg és főzzük. A tejszínbe keverjük bele a keményítőt, vagy lisztet és habarjuk be kaprot, forraljuk fel.
Tálaljuk a párolt rizzsel amibe keverünk a pirított gombából.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!