Zsenge friss főzőtökből egy egyszerű főzelék, egyszerű feltéttel, nyári étel. Hamar elkészül, szeretjük, kaprosan.
Hozzávalók:
- 1 kg-os főzőtök
- 1 db vöröshagyma
- Szemes bors igény szerint
- 2 db babérlevél
- 1 db zöldpaprika
- 1 csokor kapor
- 1-2 evőkanál liszt a sűrítéshez
- 2 dl tejföl
- Só, étolaj
- Virsli
Elkészítés:
A főzőtököt meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, legyaluljuk. Kevés vízben a kaporral, borssal, babérlevéllel, zöldpaprikával, sóval feltesszük főni. Félidőben készítünk egy vöröshagymás rántást. Olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rárakjuk a lisztet és zsemlyeszínűre pírítjuk. Felöntjük hidegvízzel és gyorsan keverjük, öntsük bele a főzelékbe. Ha csomós lenne, akkor szűrőn keresztül. Nekem nem szokott. Főzzük készre. Kevergessük ilyenkor ne, hogy leégjen. A végén keverjük bele a tejfölt. Készítsünk hozzá sült virslit. Itt most felkarikázva sütöttem meg egy kis píros paprikával megszórva.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!