Saláta mindig jól jön, akár önálló ételként fogyasztjuk, akár sültekhez, sonkához ünnepkor, finom laktató.
Hozzávalók:
- 5 db főtt tojás
- 3 evőkanál majonéz, 3 dl tejföl
- 2 db alma
- 4 db újhagyma
- l db citrom leve, vagy igény szerint
- sajt, ízlés szerint
- só, bors
- l db kígyóuborka
- 4-5 db piros retek
Elkészítés:
3 db főtt tojást karikázzunk fel. Az almákat durva reszelőn reszeljük le. Hagymákat vágjuk fel apró karikákra. Keverjük össze a tejföllel, majonézzel, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük a citromlével. Reszeljünk bele igény szerint sajtot és még egy tojás fehérjét is. Az egy tojás sárgáját díszítésként reszeljük a kész saláta tetejére és még az egy tojást pedig felszeletelve rakjuk rá. Az uborkát és a retket szintén díszítésként használjuk.
JÓ ÉTVÁGYAT!