Gyors, egyszerű étel. Könnyű elkészíteni. Vacsorára, akár ebédre hamar elkészül. A recept sem szentírás, én legtöbbször csak egy sűrű palacsinta tésztát keverek és abba teszem a kukorica konzervet. Ebbe a tésztába csipet sütőport és étolajat is teszek.
Hozzávalók.
- 30 dkg kukorica konzerv
- 4 db tojás
- 6-8 evőkanál tej
- 4 evőkanál liszt
- Só, piros paprika, csípős ketchup házi, vagy akármilyen
- 10-15 dkg húsos szalonna (bacon) lehet füstölt
- 1-2 evőkanál étolaj a tésztába plusz a sütéshez, ha nem elég a szalonna zsírja
Elkészítés
A tojásokat tejjel jól kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, sót piros paprikát, lisztet, tovább keverjük. Végül belekeverjük a kukoricát is. Addig pihentetjük, míg megsütjük a szalonnákat. Ha apróra vágjuk, bele is keverhetjük a tésztába., vagy kakastaréjt sütünk és azt a lepény tetejére tesszük tálaláskor. Serpenyőben, szalonna zsírjában lepényeket sütünk.
Tipp: tálalhatjuk reszelt sajttal is, házi ketchuppel
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!