Hozzávalók:
- 25 dkg bármilyen olasz tészta
- 25 dkg mexikói saláta /mirelit/
- 1db padlizsán
- Burgonya pehely /a padlizsán beforgatásához/
- Szárított paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma, só, bors, bazsalikom, petrezselyem
- 1 dl olíva olaj + a padlizsán sütéséhez
Elkészítés:
Megfőzzük a tésztát sós vízben, leszűrjük, kihűtjük.
Megpároljuk a mexikóit kevés olajon.
Megsütjük a szeletelt, burgonyapehelybe forgatott padlizsánt.
Öntet:
Olíva olajba áztassuk kicsit a szárított paradicsomot, reszeljük bele a fokhagymát,
Sózzuk, borsozzuk. Öntsük a tésztánkra, keverjük össze a mexikóival, szórjuk meg bazsalikommal, vágott petrezselyemmel.
Tálaláshoz használhatunk krémes balzsam ecetet.
JÓ ÉTVÁGYAT!