Egy finom, kellemes, répával, céklával készült süti, formában sütve.
Hozzávalók

- 30 dkg rétesliszt
- 2 db sárgarépa 1 db cékla reszelve 3o dkg
- 2 db tojás
- 1 db narancs
- 1,2 dl olaj
- 1-2 evőkanál méz
- 1 teáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál reszelt friss gyömbér

Elkészítés
A lisztben elkeverjük a sütőport, szódabikarbónát, fahéjat. A tojásokat, mézzel, olajjal, a narancs levével és reszelt héjával, fakanállal elkeverjük. Hozzáadjuk a reszelt répákat, a gyömbért, a lisztes keveréket. Összekeverjük. Nem híg tésztát kapunk. A formába sütőpapírt rakunk, beleöntjük a masszát. 180 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrízzük a sütést. Ha nem ragad, akkor megsült.
Tipp: A kész, de még meleg tészta tetejére készíthetünk cukormázat. Egy-két kanál narancslében keverjünk porcukrot, ezzel öntsük le a tésztát.
JÓ ÉTVÁGYAT!