Mikor már ébred a természet, kertekben zöldellnek a friss zöldségek, hagyma, spenót, retek, saláta ezek a legkorábbi növények. Én szívesen használom a bébi spenótot salátákban, csak úgy nyersen.
Hozzávalók:
- 25 dkg színes olasz tészta
- 1 db cukkini
- 2 db csemege zöldhagyma
- 1 jó marék fiatal spenót
- Medvehagyma pesto ízlés szerint, vagy bazsalikom pesto
- 3 gerezd fokhagyma
- Kaliforniai paprika píros
- Pár szál bazsalikom
- 2 evőkanál olivaolaj, amibe egy gerezd fokhagymát reszelünk
- Só, bors
- Olaj a sütéshez
Elkészítés:
Tésztát főzzük meg. Cukkinit kockára vágjuk, forró olajban roppanósra süssük, szórjuk rá a felkarikázott csemegehagymát, csíkokra vágott kaliforniai paprikát, 2 gerezd szeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, dobjunk rá bazsalikomot, csak forgassuk át és kész. A spenótból még forrón dobjunk rá egy keveset, vagy ha nem szeretjük nyersen akkor az egészet. Tálaláskor még forrón adjuk hozzá a pestót és a fokhagymás olivával csurgassuk le.
Tipp. Én ezt a salátát, spenóttal és füstölt vadlazac filével is tálaltam
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!