Igazából nem is tudom, hogy így kell készíteni, én most így csináltam. Egy nagyobbacska piskótalapot kettévágtam, hogy két lap közé tegyem a krémet. Megszórtam szőlővel. Ha tehetitek magnélküli szőlőt válasszatok, nekem adott volt ez az apró szemű saját termés.
Hozzávalók:
- 1 db hat tojásos piskóta
- Szőlő igény szerint
- 1 ½ csomag vanília pudingpor
- 4 dl tej
- 2 cs vaníliacukor
- 5 dkg vaj
- 5 dl tejszín (hulala cukormentes)
- 1 cs habfix
- 2 evőkanál eritrit stevia keverék (piskótába egy és egy kanál a pudingba)
Elkészítés.
A piskótát megsütjük szokásos módon. A pudingot megfőzzük az édesítővel, vagy cukorral. Kicsit hűl, akkor keverjük bele a vajat, habosítsuk fel. Verjük fel a tejszínt a 2 cs. vaníliával, keverjük hozzá menet közben a habfixet. Vegyítsük össze a két keveréket, szép simára. Az egyik lapra kenjük rá a kétharmad rész krémet, szórjuk meg jól szőlővel, kicsit nyomkodjuk bele, tegyük rá a piskóta másik felét, nyomjuk le. A tetejét kenjük le az egyharmad krémmel, szórjunk rá szőlőt. Hűtsük.
JÓ ÉTVÁGYAT!