Házilag savanyított káposztából főzöm. Füstöltet is teszek bele. Legjobb vegyes húsból készíteni. Mellé nem kell második, bőven elég, tartalmas, kiváló egytál étel.
Hozzávalók:
- 80 dkg füstölt csülök csontnélküli
- 40 dkg nyers bőrös csülök csontnélküli
- 1-2 db húsos csont
- 1 kg savanyított káposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- Piros paprika
- Paprikakrém piros (házi)
- 1-2 evőkanál liszt
- Házi zsír igény szerint
- 2 dl tejföl plusz a tálaláshoz
Elkészítés:
A füstöltet félig megfőzzük. A vöröshagymát megdinszteljük, zsiradékon, teszünk hozzá pirosaranyat, piros őrölt paprikát, hozzáadjuk a felkockázott nyers bőrös csülköt, egy db nyers paprikát felkockázva. Félig megfőzzük. A füstöltet felkockázzuk. Egy fazékba tesszük a káposztát, a kétféle húst és a húsos csontot is. Felöntjük vízzel, teszünk a füstölt léből is hozzá. Ha megfő készítsünk hozzá egy-két kanál lisztből világos rántást, még piros paprika hozzáadásával. Két deci tejfölt jól kikeverve adjuk hozzá. Nem használtam fűszert, mert a házilag savanyított káposztában van szemesbors, babérlevél, csöves paprika. Kevéske köményt lehet hozzá adni, vagy kaprot. Ha forr akkor szoktam belereszelni a fokhagymát.
Tipp: Tálalás tejföllel, rozmaring ággal.
JÓ ÉTVÁGYAT!