Láttam valahol ezt a sütit, magam ízlésére formáltam. Főleg a cukor miatt. Méz és eritrittel készítettem. Csoki csak a tetején van. Ízletes, puha, lágy tészta.
Hozzávalók:
- 25 dkg sült sütőtök massza
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 2 evőkanál méz, 1 evőkanál eritrit (figyelembe véve a tök édességét)
- 3 db tojás
- 1 db narancs leve és reszelt héja
- 1 dl tej, szükség szerint még adható hozzá
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 tasak sütőpor
- Fahéj, gyömbér, mézes fűszer, ízlés szerint
- 5 dkg étcsoki ehhez egy kávéskanál étolaj a mázhoz
Elkészítés:
A hozzávalókat a kakaópor és az étcsoki kivételével, egy robotgéppel jól kikeverjük. A masszát kettévesszük. Az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport. A formánkat, amibe sütni szeretnénk, kivajazzuk és váltakozva kanalanként belerakjuk a masszát. Egy sárga, egy barna. 180 fokos sütőben 35-4o percig tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt tetejét csokimázzal leöntjük. A csokit vagy vízgőz felett az étolajjal megolvasztjuk, vagy mikróban, de itt alacsony hőfokon és vigyázva, mert hamar grízesedhet.
Tálaláskor szórtam rá gránátalmát.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!