Télen is főzhetünk lekvárt, nem is akármilyet. Sütőtökből naranccsal némi hozzávalókkal ízletes, finom lekvár készíthető. Palacsintákba, sütikbe, kalácshoz kitűnő, illatos.

Hozzávalók:
- 1 kg sütőtök
- 3 db narancs
- 1 db citrom
- 1 db alma
- Gyömbér friss
- Kardamon 1 teáskanállal
- Cukor, vagy édesítő igény szerint

Elkészítés:

A sütőtököt meghámozzuk, felkockázzuk. Egy db narancsot a fehér bundájától megszabadítunk. Legjobb a magnélküli. A héját vékonyan, hogy ne maradjon rajta a fehérség hámozóval szedjük le, tegyük a tökhöz. A gyümölcshúst is. A citrom héját ugyanígy tegyük a tökhöz, levét majd később. Az almát is kockázzuk fel héjastól ezt is tegyük hozzá. A gyömbért reszeljük bele. (kb egy 5 cm-es gyökér). Épp, hogy ellepje annyi vizet adjunk hozzá és főzzük puhára. Turmixoljuk le. Esetleg ekkor már hozzá adhatjuk a 2 db narancs és 1 db citrom levét, könnyebb lesz a turmixolás. A kardamon és cukor hozzáadásával főzzük fel rövid ideig. Még forrón töltsük üvegekbe, zárjuk le, fordítsuk fejre.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!

Tipp: Én használatkor tettem bele egy kevés baracklekvárt is. Javaslom azoknak, akik esetleg a sütőtök ízét nem annyira kedvelik.
.