- Mi nagyon szeretjük a paprikát sütve, csak sóval, olajban. Tovább gondolva készítettem belőle egy krém levest. Fokhagymával, rizsliszttel dúsítva.
Hozzávalók
- 60 dkg paprika vegyesen kb. 40 dkg piros, 20 dkg sárga
- 1 dl étolaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 szál zellerlevél
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 liter víz
- Só ízlés szerint
Elkészítés
A paprikákat leszeljük, megsózzuk, olajon, fedő alatt megpároljuk. Majd levesszük a fedőt és kissé lesütjük, zsírjára. Az egészet leturmxoljuk, a fokhagymával, rizsliszttel együtt. Átpasszírozzuk sűrű szövésű szűrőn. Felöntjük kb egy liter vízzel, hozzáadjuk a zellerlevelet és beforraljuk.
Adhatunk hozzá feltétnek szendvicssütőben sült, füstölt sajtos kenyeret.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!