Régóta szerettem volna készíteni. Nem egy diétás étel, sőt igazából az őszi ásásra bő energia bevitel. Épp ezért nincs is gyakran az étrendünkben. Nem azért mert nem szeretjük. A császárhúst legalább két napig pácban tartottam. Dödöllével, savanyított párolt káposztával tálalva. A káposzta savanyítás kis tételben és a dödölle receptje is megtalálható az oldalamon.
Hozzávalók
- 1 kg húsos császárhús
- Bors szemes, boróka bogyó kb 6 szem, babérlevél 4 db
- 2 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál só
- Víz, annyi, hogy ellepje a húst
- 3 db paprika
- 2 evőkanál házi ketchup
- 1 kg savanyított káposzta
Elkészítés
A hozzávalókat a paprika és a ketchup kivételével, tehát a fűszereket a vízzel felforraljuk és kihűtjük. Ebbe a lébe tesszük a császárhúst 2 napra. Majd kiszedjük a léből, felszeleteljük, fűszerekkel együtt tepsibe rakjuk. Rászeljük a parikákat, átkenjük a ketchuppal, még rakhatunk hozzá vöröshagymát és fokhagymát is. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Pírosra ropogósra süssük. A káposztát zsiradékon megpároljuk.
Tálaltam zalai dödöllével és párolt káposztával.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!