Házilag is elkészíthetjük színes tésztáinkat, mint ez a zöld.
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemell filé
- Olaj a sütéshez, páchoz szükség szerint
- 2 dl tejszín
Páchoz:
- 1-2 dl. kefir, só, bors, szárnyas fűszer, fokhagyma
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál keményítő
Ezzel pácoljuk a csirkemell csíkokat, legalább 3 órára.
Tészta hozzávalói:
- 20 dkg liszt (opciós)
- 4-5 evőkanál spenót püré
- 2 db tojás
Tészta elkészítése:
Hozzávalókat sóval, fokhagymaporral jól összegyúrjuk, kinyújtjuk vékonyra géppel, vagy kézzel és felvágjuk tetszés szerinti szélességre. Majd forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, fokhagymás olíva olajjal meglocsoljuk.

Csirkemell elkészítése:
Csirkemell csíkokat kiszedjük a pácból és átforgatjuk még keményítőben. Forró olajban ropogósra sütjük, felöntjük a tejszínnel és beforraljuk.
Tálalhatjuk, vágott petrezselyemmel, zöldségekkel.
JÓ ÉTVÁGYAT!