Friss sóska a saját kertből, ami garantáltan vegyszermentes, sőt, bio. Ebből készíteni tavasszal egy főzeléket, csak imádni lehet. Hozzá egy kis rátétet, mondjuk sajtgolyókat, főtt krumplit, főtt tojást.
Hozzávalók:
- Leveles sóska, igény szerint, de legalább kétmaréknyi
- Fokhagyma 3 gerezd
- ½ liter tej, amibe kétkanálnyi tejfölt kevertünk
- 2 evőkanál liszt a sűrítéshez
- Sajtgolyókhoz: 10 dkg reszelt sajt, l db tojás l evőkanál liszt.
Elkészítés:
Csak egyszerűen a sóskát kevés vízben, mondjuk fél liter, sóval, 2 gerezd fokhagymával felforralom, nem főzöm sokáig. Ha már nagyjából kihűlt, az összes hozzávalókkal együtt turmixgépben, a főzőlevével együtt leturmixolom. Felforralom újra az egészet, ha szükséges teszek hozzá vizet. Tetejére az egy gerezd fokhagymát ráreszelem. Közben meg lehet főzni a tojásokat, krumplit , elkészíteni a sajtgolyókat, amelyekhez a hozzávalókat csak golyókká formáljuk és forró olajban kisütjük. Van, aki édesen szereti a sóskát, az tehet bele cukrot.
Tipp : Ez a főzelék a leggyorsabb és legegyszerűbb módon készül. Készülhet más módon is.
JÓ ÉTVÁGYAT!