Lehetne ez rizses hús, de bulgurral készült. Nem egy könnyű étel, mi általában téli ételnek nevezzük. Savanyított káposztát mindenhogy szeretjük. Lehet tejföllel is, sütőben készíteni, de akkor már az rakott káposzta. Tulajdonképpen ez annak a leegyszerűsített változata.
Hozzávalók:
- ½ kg savanyított káposzta
- ½ kg sertéslapocka
- 1 csésze bulgur
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1 db nagyobb vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- Só, bors, őrölt pirospaprika
- Étolaj a káposzta sütéséhez és a pörkölt készítéshez
Elkészítés:
Készítsünk egy pörköltet a lapockából. Pörkölt alapot a szalonnával, hagymákkal, paprikával készítsünk. Sózzuk, borsozzuk, őrölt pirospaprikát is adjuk hozzá, öntsük fel kevés vízzel. Főzzük meg. Pároljuk olajon a savanyú káposztát és süssük meg jól. Készítsük el a bulgurt. Mindig olajon előbb pirítom, majd öntöm hozzá a kétszeres mennyiségű vizet és fedő alatt készre párolom. Ha ezekkel készen vagyunk, egyszerűen csak keverjük össze a háromféle ételt.
Kiadós étel
JÓ ÉTVÁGYAT!