Saláta valójában, amit találtam otthon. A quinoa, egy könnyen emészthető, sok fehérjét tartalmazó, gluténmentes növény. Bármilyen öntet készíthető hozzá.
Hozzávalók
- 1 üveg csicseriborsó konzerv
- 10 dkg quinoa
- Zöldségek, uborka, paprika, jégsaláta, paradicsom, alma, répa
- Bazsalikom
- 1 dl olíva olaj
- 1 dl tejföl
- 1 kis kanál mustár
- Citrom ízlés szerint
- Cukor, vagy édesítő, só ízlésnek megfelelően
- Bors, rózsabors
Elkészítés
A sárgarépát kicsit előfőzzük. Az összes zöldséget tetszőlegesen felvágjuk, daraboljuk. A kihűlt répát is. Almákat héjastól apró kockára. A quinoát kevés sós vízben megfőzzük (rövid idő). Leszűrjük, kihűtjük. Elkészítjük az öntetet. Egy kanál olajat a mustárral jól kikeverjük, folyamatosan kis adagokban adjuk hozzá, felváltva az olajat és tejfölt. Ízesítjük sóval, cukorral, citrommal, borssal. Egyneművé keverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot. A zöldségekhez adjuk a leszűrt csicseriborsót, quinoát. Ráöntjük az öntetet. Hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaláskor szórjunk rá egy kis rózsaborsot.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!