Sajttálam különféle sajtokból, készített sajtgolyókból, gyümölcsökből áll. Ünnepi alkalmakkor, sonkához, hidegtálakhoz, partikhoz kitűnően megfelel.
Hozzávalók:
- Különféle sajtok, gouda, ementáli, cheddar, trappista, camembert, parenyica.
- Sajtgolyókhoz: 2 db tömlős sajt, 20 dkg trappista sajt, 10 dkg bármilyen másik lehet füstölt,
- 15 dkg túró
- 5 dkg vaj, vagy margarin
- 1-2 evőkanál tejföl, csak ha szükséges
- Piros őrölt paprika
- Durvára vágott dió
- Apróra vágott petrezselyem, vagy zöldhagyma szára
- Tálaláshoz, alma, körte, szőlő, narancs, avokádó, koktél paradicsom.
Elkészítése:
A golyókhoz való sajtokat lereszeljük, összekeverjük a tömlős sajtokkal, túróval, vajjal, sózzuk meg egy kicsit. Formázzunk belőle golyókat. Háromféle szín eléréséhez a golyók egy részét piros paprikába, egy részét dióba, és egy részét pedig vágott petrezselyembe, zöldhagymába hempergessük meg.
Rendezzük el a tálon a különféle sajtokat, golyókat és gyümölcsöket, vagy amivel csak szeretnénk.
Remélem adtam egy kis ötletet a sajtok tálalásához.
JÓ ÉTVÁGYAT!