Nagyon egyszerűen készíthetünk otthon tejből, túróból sajtot. Szinte azonnal fogyasztható. Ízesíthetjük fokhagymával, gombával, kaporral, zöldségekkel. Én most píros kaliforniai paprika kockákkal. Sárga szín eléréséhez kurkumát használtam, de csak egy kicsit. Nem fontos a tojástól is elég sárga, de maradhat fehéren is.
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- ½ kg túró
- 5 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 mokkás kanál szódabikarbóna
- Só
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fél kaliforniai paprika apróra kockázva


Elkészítés:
Tejet feltesszük főni, belemorzsoljuk a túrót, picit megsózzuk. Lassan forraljuk, állandóan kevergetjük mindaddig, amíg a savó kivállik és áttetsző lesz a tejünk a túró pedig nyúlós lesz. Leszűrjük. Az edénybe visszarakjuk a túrót, hozzáadjuk a vajat, tojást, sózzuk. Lassú tűzön, folyton kevergetve addig főzzük, amíg nyúlós lesz, a fakanálról nem esik le. Közben beletesszük a szódabikarbónát és a kockára vágott kaliforniai paprikát és belereszeljük az egy gerezd fokhagymát. Még forrón egy vízzel öblített formába tesszük és hagyjuk kihűlni.

Tipp: Gombával való ízesítéskor egy kicsit megpirítom a vékonyra szeletelt gombát.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!