Az igazi Sacher torta nem így készül, jól tudom. Ez egy olcsóbb, diétásabb változat. Cukor nélkül, a lekvár is házi cukormentes. Egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók:
- 1 db kakaós piskóta /32×36-os kb/
- 6 db tojás
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál eritrit+stevia (vagy cukor 4-5 evőkanál)
- ½ csomag sütőpor
- 3 dl házi sárgabarack lekvár
- 15 dkg étcsokoládé bevonó
Elkészítés:
Süssünk egy kakaós piskótát a hozzávalókból. Vágjuk fel kb. 5 centis csíkokra. Mindegyik csíkot jól kenjük le a baracklekvárral. A csíkokat csavarjuk fel, mint a csigát. A kész tekercset is jól kenjük le lekvárral. Hagyjuk egy kicsit, pár órára, hogy jól beszívja a lekvárt. Majd a csokit egy kanál étolajjal melegítsük fel és öntsük le az egész sütinket, a csoki egy része az üregekbe is folyik, ettől is finomabb lesz. Hagyjuk megdermedni és már kész is. Díszíthetjük bármivel, gyümölcsökkel, vagy csak natúrban is hagyhatjuk.
JÓ ÉTVÁGYAT!