Nincs annál jobb, mint mikor az ember saját termését feldolgozza. Ha nem is sok van még akkor is nem hagyja veszni. A ribizli elég sok cukrot igényel. Mindenképpen használjunk dzsemfixet.
Hozzávalók
- 1 kg ribizli
- 60-70 dkg cukor
- 1 csésze víz
- 1 csomag dzsemfix
- Mokkás kanálnyi tartósító (natriumbenzonát)
Elkészítés
A ribizlit összetöröm, hozzáöntöm a vizet és felfőzöm, jó pépesre. Átpaszírozom. Beleteszem a cukrot és jól felforralom, a dzsemfíxet pár kanál cukorral elkeverem és hozzáadom a lekvárhoz. Lobogva főzöm 3-5 percig, ilyenkor szoktam beletenni a tartósítószert. Forrón üvegekbe öntöm, lezárom, fejre állítom 5 percre.
JÓ BEFŐZÉST!