Rétest sokféleképpen készítünk. Nyújtott házi, gyúrt, tiroli, réteslapból stb. Ez most réteslapból készült egyszerűen, gyorsan, kiadós. Nem csavarva, hanem lapokra szórt töltelékkel. Kétharmad része túróval, egy harmad része cseresznyével töltve.
Hozzávalók:
- 1.csomag réteslap 6 lap, nagyobb fajta 4ox4o-es
- 75 dkg túró
- Cseresznye igény szerint, lehet fagyasztott
- 6 dl tej
- 2 db vanília puding
- 3 db tojás
- 2-3 kanál tejföl a túróhoz, vagy igény szerint
- Citromhéj reszelve, vaníliacukor, mazsola, fahéj a cseresznyéhez
- Cukor /eritrit/ igény szerint
- Olaj a kenéshez
Elkészítése:
Készítsük el a tölteléket, a túrót, mazsolát, tejfölt egy tojást, vaníliát, cukrot keverjük össze. Cseresznyére szórjunk fahéjat, cukrot és egy kis kekszmorzsát, vagy zsemlyemorzsát. A tejet a pudingokkal, kevés cukorral és a két tojással jól keverjük össze. Egy nagyobb tepsit olajozzunk be. A réteslapokat terítsük ki. Gyorsan dolgozzunk vele, hogy ne száradjanak ki. Egy lapot a tepsibe tegyűnk, kenjük le vékonyan olajjal tegyük rá a másik lapot. Erre szórjuk rá a túró felét a lapok kétharmadáig, a többi helyre a cseresznyét. Öntözzük meg a tejes pudinggal, tegyünk rá egy lapot kenjük le olajjal tegyük rá a másik lapot és erre a többi tölteléket az elsőhöz hasonlóan. Majd a két lapot ismét az elsőhöz hasonlóan kenjük le olajjal. Öntsük rá az egész maradt pudingos tejet. Süssük meg.
JÓ ÉTVÁGYAT!