Szeretjük a finom, zsenge zöldbabot. Rakottan hússal, vagy hús nélkül. Ez most a hús nélküli változat, sok tejföllel, tojással, sajttal. Ez saját termésű, mirelit zöldbabból készült.
Hozzávalók:
- 1 kg vágott zöldbab
- 5 dl tejföl
- 5 db tojás
- 15 dkg sajt
- Só, bors
- Ételízesítő házi
- Margarin 10 dkg
Elkészítés:
A zöldbabot az ételízesítővel, sóval előfőzzük. Lecsepegtetjük. A tojásokat felverjük, összekeverjük a tejföllel, fele reszelt sajttal, sóval, borssal ízesítjük. Egy sütőedényt a margarin egy részével jól kikenjük. Belerakjuk a zöldbabot, ráöntjük a tejfölös, tojásos, sajtos masszát. Megszórjuk a reszelt sajt másik felével. A megmaradt margarinból kis kockákat szórunk a tetejére. Szeletelt paradicsommal díszítve, sütőben megsütjük.
Tipp: A masszához adhatunk vágott petrezselyem zöldet.
JÓ ÉTVÁGYOT KÍVÁNOK!