Ez az étel hús nélkül készült. Lehet önálló étel, vagy köret. Hamar elkészül finom egytál étel. Most adtam mellé csirke sültet.
Hozzávalók
- ½ kg zöld spárga
- 5 db tojás
- 10 dkg sajt
- 5 dl tejföl (2 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 dl tej keverékét használtam, így könnyebbnek érzem)
- 2 evőkanál liszt
- 5 dkg vaj, vagy margarin
- Só, bors
- Zsemlyemorzsa igény szerint a forma szórásához
Elkészítés
A spárgát megtisztítjuk a szálkás részektől. Enyhe sós vízben pár percre főzzük. A 2 db tojást főzzük meg. Ha kihűlt kockázzuk fel. A tejfölt 3 db tojással, sóval, borssal jól keverjük el. Adjuk hozzá a lisztet, a lereszelt sajtot. Egy kalácssütő formát kenjük át olajjal, szórjuk bele egy kis zsemlyemorzsát. A lecsepegtetett spárgából rakjunk a sütő aljára, fedjük le mondjuk a massza egyharmad részével, rakjunk ismét spárgát, megint masszát, amíg el nem fogy. Tetejét szórjuk be morzsával, az 5 dkg vajat kis kockákra vágjuk és rakjuk a tetejére. Süssük meg.
Tipp. Kicsit hűlve jól lehet szeletelni. Adhatjuk húsokhoz köretnek.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!