Egyszerű elkészíteni. Majdnem mindig nyerő, desszert. Gyorsan elkészül. De érdemes fogyasztás előtt, legalább négy órára hűteni. Vagy előző este is elkészíthetjük. Őzgerinc formára lesz szükségünk.
Hozzávalók:
- 1 db baracklekváros piskótatekercs
- 3 dl tejszín
- 1 vanília puding, ehhez 3 dl tej
- 5 dkg vaj a pudinghoz
- Cukor, vanília, ízlés szerint
Elkészítés:
Először készítsük el a vanília pudingot előírásnak megfelelően csak 3 dl tejjel, cukorral, a vajat is keverjük el benne. Ennek hűlnie kell.
Süssünk egy 5 tojásos piskóta tekercset, ki ahogy szokta. Én ahány tojás, annyi liszt, és eggyel kevesebb cukor, pici sütőpor. Mindig tojásfehérjével kezdem, felverem a cukorral, egyenként a tojások sárgája és végül lazán a sütőporos liszt. Sütés után azonnal konyharuhára borítjuk és felcsavarjuk. Kicsi hűlés után megkenjük a baracklekvárral és visszatekerjük. Ha kihűlt felszeleteljük. Felverjük a tejszínt ízlésnek megfelelő cukorral, és a kihűlt pudinggal összevegyítjük. Formát kibéleljük fóliával, lerakunk egy sor tekercset, majd krémet, megint tekercset és krémet, a végén piskótával fejezzük be. Hűlés után kifordítva formából a tetején lesz egy sor piskóta.
Tipp: Sokféle gyümölccsel lehet még tálalni, eperrel nagyon finom.
JÓ ÉTVÁGYAT!