Egy-egy nagy bevásárlásnál néha belecsempészek a kosaramba olyat is amit nem igazán szoktam használni. Majd jó lesz valamikor gondolván. Ezzel is így volt. Vettem kész, tasakos csokoládés tortakrémet. Jól jön a gyors desszert elkészítéséhez.
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 5 evőkanál cukor, én egy evőkanál eritríttel helyettesítettem
- 5 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 tasak készen vett csokoládés tortakrém
- Tej a tortakrém előírásának megfelelően
Elkészítés:
Készítsük el a piskótát a szokásos módon. Tojások kettéválasztva. Fehérje felverve fokozatosan hozzáadva a cukor, a tojások sárgája egyenként. Végül lazán belekeverve a sütőporos liszt. Sütőpapíron süssük, közepes tepsiben. Ha megsült azon melegében a sütőpapírral együtt tekerjük fel, hagyjuk kihűlni. Ha már kihűlt, a lehűtött és előírásnak megfelelően elkészített tortakrémmel töltsük meg, a külsejét is vonjuk be.
Bármivel díszíthetjük mandulaforgács, tortadara csokis vagy akár színes, marcipán, avagy ebből lehet akár fatörzstorta is.
JÓ ÉTVÁGYAT!