Zöldekből, könnyű, nyári, diétás ebéd vagy vacsorára egy kis feta sajttal, grillcsirkével. Egy ilyen salátát bármiből összeállíthatunk, amink csak van otthon, vagy a kertben. Önállóan is elég a nyári hőségben.
Hozzávalók:
- 1 kis doboz csicseriborsó
- 1 db fejes saláta
- Uborka, paprika, retek, sárgarépa, alma lila hagyma, paradicsom igény szerint
- 25 dkg mexikói keverék, ami borsó, kukorica zöldbab
- 25 dkg feta sajt
- Zöld fűszernövények bármi lehet, bazsalikom, kerti zsázsa, petrezselyemzöld
Öntet:
- 3 evőkanál olíva olaj
- 2 evőkanál ecet, vagy citromlé
- 5 evőkanál víz
- Só, bors, fokhagymapor
- Édesítő
Elkészítés:
Öntet hozzávalóit jól összekeverjük. A saláta hozzávalóit tetszőlegesre vágjuk. Összekeverjük a csicseri borsóval, a kicsit felfőzött, kihűtött mexikóival. Rámorzsoljuk a feta sajtot. Megszórjuk a zöld fűszernövényekkel. Ráöntjük az öntetet. Lazán összeforgatjuk.
Tipp. A kerti zsázsa hamar megnő cserépben, akár az erkélyen, vagy ablakban. Most termeltem először, nekem bejött, ízlik.
Tálaltam a salátát grillcsirkével.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!