A paradicsom nemcsak piros lehet, mert van sárga is. Ez a főzelék ilyen házi befőzésű sárga paradicsomlével készült. Finom, ízletes, édes, befőzésre is alkalmas. Természetesen lehet piros paradicsompürével is készíteni.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 db nagyobb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1.db zöldpaprika
- Só, bors, 2 db babérlevél 1. teáskanál őrölt pirospaprika
- ½ liter paradicsomlé, vagy ízlés szerint
- 1 dl tejszín és 1 dl tejföl keveréke
- Olaj 2-3 evőkanálnyi
- Zeller, édesburgonya gyufa vékonyságura vágva, igény szerint

Elkészítés:
A burgonyát kockára, a vöröshagymát apróra vágjuk. Olajon pároljuk meg a hagymát, zöld paprikát, fokhagymát, hintsük meg a piros paprikával, tegyük bele a burgonyát, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a babérleveleket. Ha már majdnem megfőtt, öntsük rá a paradicsomlevet. Legvégül a tejszín és tejföl keverékét. Sűrítés csak saját magával, egy részét törjük össze, vagy turmixoljuk le a főzelékünknek.

Tálaljuk a chipsszekkel, megszórhatjuk medvehagymával.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!