Nem az eredeti receptet használom, saját magam ízlésére formálva, szülinapokra is készítem. Épp ez most a saját születésnapomra készült. Nem használtam cukrot, csak steviát, eritritet. Tejszín pedig növényi alapú cukrozatlan az is.
Hozzávalók
- 1 db 7 tojásos piskótalap (az enyém egy nagyobb tepsi kétfelé vágva)
- 1 db vanília puding
- 4 dl tej
- 5 dl hulala tejszín
- 10 dkg mazsola
- Pár evőkanál meggy dzsem, vagy meggy lekvár
- 1 evőkanál rum
- Vanília aroma
- Eritrit stevia keveréke ígény szerint
- 1 db habfix
Elkészítés
A pudingot elkészítjük előírásnak megfelelően, tehetünk bele 5 dkg vajat is, adjunk hozzá vanília aromát. Kihűtjük. A habtejszínt felverjük az édesítővel, habfix hozzáadásával. A mazsolát előre be kell áztatni a rumba. A felvert tejszínből vegyünk el, mondjuk az egy negyedét, a többit keverjük össze a pudinggal. A kettévágott piskóta lapokat egyik felét kenjük át a meggy dzsemmel, kenjünk a krémből úgy, hogy még egy rétegre és a külsejére is jusson. Szórjuk rá a mazsola felét, tegyük rá a megkent felével a másik piskóta lapot. Erre is rétegezzünk krémet, szórjuk meg a mazsolával. A fennmaradó krémmel vonjuk be az egészet. A tejszínhabbal díszíthetjük.
Tipp. Cukorral sokkal szebbre sikerül a piskóta, mi nem használhatunk, ezért csak magunknak édesítővel készül minden, ami nekem nem az igazi, de azért finom.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!