Finom kelt tészta fahéjjal, íllatos egy téli délutáni teázáshoz, vagy reggeli kávéhoz. Nem nehéz elkészíteni sem.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1-2 evőkanál porcukor a tésztájához, 2 evőkanál barna cukor a szóráshoz
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tojás és 1 tojás sárgája
- 2 dl tej + 1 dl cukrozatlan tejszín
- 5 dkg puha margarin
- Pici só
Szóráshoz:
- 1 bő evőkanál fahéj és 1 evőkanál kakaópor
- 6 dkg margarin
- Barna cukor
Elkészítés:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztbe bele tesszük a porcukrot, pici sót beleütjük a tojásokat. Hozzáadjuk az élesztős tejet, tejszínt és az 5 dkg puha margarint. Jól bedagasztjuk. Kelesztjük duplájára. A fahéjat, kakaóport pár kanál barna cukorral összekeverjük. A 6 dkg margarint kikeverjük egy kanál porcukorral. A megkelt tésztát kinyújtjuk téglalap alakura, úgy hogy kb. 4 centis széles csík legalább 5 legyen belőle. A tésztát a puha cukros margarinnal lekenjük, rászórjuk a fahéjas, kakaós barna cukrot. Levágjuk a csíkokat. Az elsőt felcsavarjuk, mint a csigát. Egy tortaformába tegyünk sütőpapírt és a köze3pére helyezzük a csigát. E köré tekergessük fel a többi csíkokat. Kelesszük ismét legalább 3o percig. Süssük meg. A tetejét megöntözhetjük egy deci tej és egy vanília cukor keverékével. De ez nem fontos.
JÓ ÉTVÁGYAT!
.