Nem is tudom, hogy miért öreg lebbencs. Tartalmas leves, olcsónak számítható. Bár lehet gazdagabban is mondjuk, ha kolbászt is rakunk bele. Én nem szoktam. Így is finom.
Hozzávalók
- 15 dkg füstölt szalonna
- 60 dkg burgonya
- 2 db sárgarépa 2 db fehérrépa
- 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 15-20 dkg száraz csusza tészta vagy lazanya tészta
- 1 evőkanál házi pirosarany
- 1 kiskanál piros fűszerpaprika
- Só bors
- 1 kiskanál köménymag
Elkészítés
A szalonnát összevágjuk apróra. Megsütjük, ha szükséges kicsi zsiradékot még adjunk hozzá. Kiszedjük a zsiradékból. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a tésztát. Azt is kiszedjük. Apróra vágott hagymát is megdinszteljük kissé, majd hozzáadjuk a felvágott répákat, tovább sütjük. Hozzáadjuk a köménymagot, ekkor a forró zsiradékon kipattog és jobb lesz az íze. Ekkor hozzáadhatjuk a vágott zöldpaprikát, házi piros aranyat, kicsit sütjük, fokhagymát és végül a piros fűszerpaprikát. Fontos a sorrend. Felöntjük vízzel. Ha serpenyőben csináltuk ezt eddig, akkor az egészet egy fazékba öntsük át. Beletesszük a sült szalonnákat is. Felöntjük nagyjából 2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk igény szerint. Forraljuk fel. Ekkor tegyük hozzá a pirított tésztát, burgonyát, petrezselyemzöldet. Főzzük készre.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!