Egyszerű elkészítése. Sokáig eláll. Nem kell sütni. Gondoltam felhasználom a maradék sütési dolgokat, mint mazsola, áfonya, aszalt gyümölcsök, kókusz ilyenek. Jól sikerült ízlett. Azóta így készítem.
Hozzávalók
- 2 evőkanál méz
- 15 dkg margarin
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg vörös áfonya aszalt
- 6 dkg kókusz
- Egy jó marék zabpehely, egy marék puffasztott rízs natur
- Egy jó marék csokis pehely vagy lehet több is
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés
A száraz anyagokat összekeverjük egy tálba. A mézet forrósítjuk, hozzáadjuk a margarint, ezzel egy kicsit még forraljuk. Majd ráöntjük a száraz anyagokra, jól összegyúrjuk. Egy tepsibe szétnyomkodjuk. Ha kihűlt, megdermedt jól vágható lesz. Ha szükségesnek találjátok, tehettek a mézbe kevés cukrot, azzal együtt karamellízáljátok.
JÓ ÉTVÁGYAT!