A pogácsát az egész család szereti, különösen az unokák és a fiaim. Én magam is szívesen fogyasztom, mértékkel. Íme egy könnyen elkészíthető és nem könnyen kiszáradó változat, medvehagymával megbolondítva.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt,
- 25 dkg túró,
- 25 dkg margarin
- 1 teáskanál só,
- 1 marék vágott medvehagyma,
- 1 tojás
- kis szezámmag
A lisztet, túrót, margarint sót és a medvehagymát összegyúrom. Pár órára a hűtőbe teszem, keleszteni nem kell. Majd kinyújtom 2 centiméter vastagságúra és pogácsa szaggatóval szaggatom. Tepsibe rakom, de előtte a tepsi aljára sütőpapírt teszek. A pogácsákat felvert tojással lekenem. Szezámmaggal megszórom, vagy lehet reszelt sajttal is.
Kb. 20 percig sütöm. Ha elkészült, akkor egy félórára eldugom, nehogy a fiúk még forrón megegyék.:)
Jóétvágyat!
Pirimama