Elérkezett a medvehagyma gyűjtési ideje. Kora tavasszal érdemes szedni amikor még fiatal zsenge. Ilyenkor még nem hajt a gyöngyvirág amivel könnyen össze lehet téveszteni.
Ha megdörzsöljük a leveleket akkor fokhagymás illatot érzünk.
Erdőszéleken, erdőkben található, óvatosan szedjük ne tövestül tépjük ki.
Hozzávalók:
- 15 dkg medvehagyma
- 4 evőkanál pirított napraforgómag
- Zöldhagyma szára
- Só, fehérbors
- 1 dl olaj, /vegyes fele olíva, fele napraforgó és plusz egy kanál tökmagolaj /
- Sajt
Elkészítés:
A medvehagymát mossuk meg jól, csepegtessük le, ne legyen vizes.
Vágjuk össze, a hagyma szárát is. A napraforgómagot őröljük porrá.
Az egészet aprítógépben, a fűszerekkel, olajjal fokozatosan pépesítjük.
Sajtot én csak a fogyasztáskor keverek bele.
Aszalt paradicsom olajban:
Még ősszel saját aszalású paradicsomomat fűszernövényekkel, olívaolajjal, cheddar sajtkockákkal egy kis üvegbe rakom.
Fűszerek hozzá:
- Bazsalikom, oregánó, rozmaring, fokhagyma, só.
- A rozmaring, bazsalikom zölden kerül bele.
- Finom pirítóshoz, salátákhoz, tésztákra.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!